Strona głównaPrzepisyŚlimaczki z ciasta francuskiego z jabłkami - Przepis

Ślimaczki z ciasta francuskiego z jabłkami – Przepis

Przez Redakcja

-

Gdy szukasz pysznej przekąski, którą możesz łatwo zrobić w domu, możesz spróbować zrobić ślimaki z ciasta francuskiego z jabłkami. Ten przepis jest łatwy do wykonania i zapewni Ci smaczny poczęstunek dla całej rodziny.

Przygotowanie

Jeśli chcesz zaimponować swoim gościom czymś niezwykłym, ale pysznym, powinieneś spróbować zrobić ciasto francuskie ze ślimakami. Ten przepis jest jednym z tych dań, które możesz podać na kolację, przystawkę lub nawet jako przekąskę. W internecie znajdziesz wiele przepisów na to danie.

Przepis jest bardzo prosty i zawiera tylko cztery składniki. Jest to również świetny sposób na włączenie do diety dodatkowej porcji białka.

Przepis wykorzystuje jeden z najczęściej używanych składników w kuchni filipińskiej. Mleko kokosowe. Możesz użyć świeżego lub z puszki.

Oprócz ślimaków możesz użyć różnych rodzajów grzybów, aby wzmocnić smak.

Aby zrobić ciasto, musisz zmieszać ze sobą mąkę i suche drożdże. Po uformowaniu ciasta musisz dodać do niego cukier i cynamon. Następnie należy je rozwałkować. Po rozwałkowaniu musisz pokroić je na sześć pasków.

Składniki

Aby zrobić tartę z jabłkami, nie musisz wiedzieć, jak zrobić ciasto francuskie. Jest to łatwy przepis, który wymaga tylko kilku składników. Są one pysznym przysmakiem, który możesz podać na lunch lub jako przekąskę. Jeśli szukasz czegoś innego, spróbuj zrobić ślimaka.

Ciasto francuskie ze ślimakami to zabawny, imprezowy przysmak, który możesz zrobić w zaledwie kilka minut. Gotowy produkt to urocze dzieło sztuki. Istnieją również różne warianty nadzienia, którego możesz użyć.

Zacznij od rozwałkowania arkusza ciasta francuskiego. Potnij je na paski o szerokości od 1,5 do 2 cm. Aby ciasto się nie kleiło, posyp je cukrem cynamonowym.

Następnie rozprowadź połowę nadzienia na wierzchu paska. Pamiętaj o pozostawieniu niewielkiej obwódki wokół krawędzi.

Nakładaj drugą połowę ciasta na wierzch i zaklej oba arkusze widelcem. Możesz też zwinąć brzegi w rulon. Zrolowany rulon odstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.

Metoda

Jednym z ulubionych dań naszej rodziny są ślimaki z grzybami. Ten przepis jest łatwy do wykonania i oferuje wspaniały ziemisty smak.

Tradycyjna baskijska metoda gotowania obejmuje użycie dużej ilości czosnku, masła i pietruszki. Do tego dochodzi pikantny sos pomidorowy z dużą ilością pieprzu. Jednak nowym ujęciem tego klasycznego dania jest użycie makaronu Linguini.

Przepis powstał dzięki słynnej LindySez, blogerce i fanatyczce dobrego jedzenia. Uważa ona, że życie jest zbyt krótkie, aby jeść przeciętne jedzenie. Aby to udowodnić, stworzyła wymyślonego gospodarza, Vinny’ego Grette’a, 12-letniego chłopca z zamiłowaniem do gotowania. Jest też dobrym towarzystwem, lubi jeść i dzielić się swoimi przygodami.

Ten przepis można urozmaicić. Na przykład zamiast ciasta francuskiego możesz użyć ślimaków z kakao. Inne przepisy, takie jak wietnamski słodki ślimak, wykorzystują kwaśny sos rybny i tamaryndowiec. Nie da się jednak ukryć, że wersja baskijska jest najfajniejsza.

Warianty

Tarty jabłkowe z ciasta francuskiego stały się popularne na przestrzeni lat. Są klasycznym i pysznym przysmakiem, który można jeść na ciepło lub na zimno. Ciastka z jabłkami są najlepsze, gdy są świeże i mają płatki. Można spróbować wielu różnych odmian.

Roladki z ciasta francuskiego z jabłkami to łatwy sposób na szybki posiłek. Te kęsy ciasta mogą być pokryte nadzieniem jabłkowo-cynamonowym lub cienkimi plasterkami jabłek. Na wierzchu bułeczek można dodać prostą polewę, która doda im jeszcze więcej smaku.

Turnovers można przyrządzić zarówno w pionie, jak i w poziomie. Dzięki temu są to dania przenośne, które można jeść w podróży. Można je też umieścić na ozdobnej tacy do serwowania.

W Stanach Zjednoczonych najpopularniejszą marką mrożonego ciasta francuskiego jest Pepperidge Farm. Można je znaleźć w zamrażarkach w większości sklepów spożywczych.

Tradycyjne ciasto afrykanerskie jest wypełnione gotowanym mięsem. W wersji słodkiej można je posmarować syropem lub miodem. Aby ciasto nie wysychało, przed pieczeniem należy je schłodzić w lodówce.

Oceń artykuł: Ślimaczki z ciasta francuskiego z jabłkami – Przepis
Ilość ocen: 0 Średnia ocen: 0 na 5
Podobne Wpisy