Strona głównaPrzepisySchabowe inaczej - Przepis

Schabowe inaczej – Przepis

Przez Redakcja

-

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak zrobić kotlety wieprzowe w inny sposób, to trafiłeś we właściwe miejsce. Znajdziesz tu przepis, który sprawi, że błyskawicznie upieczesz te kotlety. Ten przepis jest wypełniony tymiankiem i polany pomarańczą, a ty pokochasz jego smak!

Sous vide

Jeśli szukasz łatwego sposobu na przyrządzenie kotletów wieprzowych, sous vide jest świetną metodą. Sous vide to sposób przygotowania jedzenia poprzez utrzymanie go w określonej temperaturze i zamknięcie w worku próżniowym. Pozwala to zachować wilgoć i aromaty. Jest też znacznie bezpieczniejsza niż inne metody gotowania.

Aby ugotować kotlety wieprzowe metodą sous vide, musisz zacząć od ich przyprawienia. Sól i pieprz powinny być używane obficie. Możesz też dodać do mieszanki zioła. Odrobina brązowego cukru ładnie uzupełni naturalną słodycz mięsa.

Po przyprawieniu umieść kotlety wieprzowe w torbie z zamkiem błyskawicznym. Upewnij się, że torba jest wypełniona powietrzem przed jej zamknięciem.

Następnie umieść kotlety w kąpieli wodnej na godzinę. Kotlety powinny być gotowane w temperaturze 145 stopni F.

Gdy schab osiągnie pożądany czas gotowania, czas wyjąć go z kąpieli wodnej. Kiedy będziesz gotowy do podania, kotlety powinny być zrumienione z każdej strony.

Grillowane Hawajskie

Hawajskie kotlety wieprzowe są szybkie i łatwe do zrobienia. Dzięki słodkiemu i pikantnemu sosowi, te grillowane kotlety to tropikalny przysmak. Podawaj je z ananasem, który doda im słodyczy i pikanterii.

Na początek zamarynuj kotlety w sosie. Do marynaty hawajskiej możesz użyć sosu sojowego, ketchupu i brązowego cukru. Dobrze jest też dodać trochę mielonego imbiru. Jeżeli chcesz uzyskać gęstszy sos, dodaj trochę skrobi kukurydzianej i wody.

Ugrilluj kotlety na średnio-wysokim grillu. Pozwól, by mięso się zarumieniło. Obracaj je co jakiś czas. Możesz też usmażyć je na krytej żeliwnej patelni. Niezależnie od sposobu przygotowania kotletów z grilla, będą one soczyste i aromatyczne.

Oprócz sosu sojowego możesz dodać do marynaty brązowy cukier i świeży sok ananasowy. Sok z ananasa ma dużo kwasowości, która pomaga zmiękczyć mięso.

Kotlety wieprzowe to doskonały wybór, ponieważ są chude. Dla tych, którzy chcą dodać więcej białka do swojej diety, dobrym pomysłem jest dodanie kotletów wieprzowych do swojego planu posiłków.

Pomarańczowa glazura

Wyśmienite danie z grilla, kotlety wieprzowe z pomarańczową glazurą są idealne na letnie grille. Są szybkie i łatwe do zrobienia i dobrze komponują się z dowolnymi dodatkami. Jest to posiłek, który spodoba się całej rodzinie.

Aby przygotować to danie, będziesz potrzebował dużej patelni, kilku składników i trochę czasu. Po pierwsze, będziesz chciał przyprawić kotlety wieprzowe. Upewnij się, że posypałeś je solą i pieprzem. Możesz też dodać do nich odrobinę czosnku.

Następnie będziesz potrzebował żeliwnej patelni. Żeliwna patelnia sprawi, że mięso będzie się równomiernie gotować. Rozgrzej odrobinę oleju na patelni i obsmaż kotlety z obu stron. Kiedy skończysz smażenie, zdejmij kotlety z patelni i przykryj je folią.

Na koniec będziesz potrzebował kilku składników do stworzenia glazury. Jeśli masz resztki soku z solanki, możesz go użyć.

Stuffed with thyme

Stuffed pork chopops are a traditional favorite that can be prepared in a few easy steps. Niezależnie od tego, czy chcesz użyć tradycyjnej mieszanki farszu, czy stworzyć własną, ten przepis możesz przygotować w mniej niż godzinę.

Na początek, termometr do mięsa jest najlepszym sposobem, aby upewnić się, że kotlety wieprzowe są ugotowane w bezpiecznej temperaturze. Kotlety powinny mieć co najmniej 1″ grubości, aby zapewnić miejsce na nadzienie.

Po upewnieniu się, że kotlety są gotowe, zdejmij je z patelni. Połóż je na talerzu. Użyj wykałaczek, aby zabezpieczyć nadzienie. Jeśli chcesz, możesz również zawinąć nadziewane kotlety w folię, aby utrzymać je w cieple.

Po zrumienieniu kotletów, przenieś je do piekarnika. Piecz je przez około 20 minut. Dzięki temu nabiorą złotobrązowego koloru. W tym czasie możesz je przewrócić na drugą stronę. Gdy już się zrumienią, możesz je podpiec za pomocą łyżki do ziół.

Oceń artykuł: Schabowe inaczej – Przepis
Ilość ocen: 0 Średnia ocen: 0 na 5
Podobne Wpisy