Strona głównaPoradyJak długo piec gołąbki w piekarniku?

Jak długo piec gołąbki w piekarniku?

Przez Redakcja

-

Gdy chcesz upiec faszerowaną kapustę w piekarniku, masz kilka możliwości. Możesz skorzystać z przepisu lub kierować się własnym instynktem. Jeśli masz ochotę na przygody, możesz nawet przygotować wegetariańską wersję tego przepisu, ale proces jest nieco inny.

Przygotowanie

Faszerowana kapusta to rodzaj polskiego dania. Jest wypełniona mieszanką mięsa, ryżu, przypraw i sosu pomidorowego. Ten przepis na nadziewaną kapustę jest prosty i łatwy do wykonania.

Przygotowując przepis na nadziewaną kapustę, ważne jest, aby ją dokładnie ugotować. Aby farsz się ugotował, gołąbki muszą być dobrze nadziane i upieczone w wysokiej temperaturze. Powinieneś także przykryć je folią, aby zapobiec wysychaniu.

Najpierw powinieneś przygotować liście kapusty. Liście należy naciąć na środku, aby utworzyć puste miejsce. Gdy liście są już przygotowane, możesz przygotować masę mięsną. Do wymieszania farszu użyj miski do miksowania lub miksera z łopatką.

Czas gotowania

Jeśli szukasz szybkiego i łatwego dania dodatkowego, spróbuj zrobić faszerowaną kapustę. Ta tradycyjna potrawa zawiera mięsno-ryżowe nadzienie, które zwija się w delikatną kapustę. Jest to pocieszający zimowy posiłek. Możesz ją przygotować na patelni lub w piekarniku.

Możesz też zamrozić swoje gołąbki. Możesz je przechowywać w torbie Ziploc przystosowanej do przechowywania w zamrażarce. Roladki można rozmrozić przez noc w lodówce. Kiedy będziesz chciał je podać, po prostu podgrzej je w piekarniku nagrzanym do temperatury 350 stopni. Aby uzyskać zdrowszą wersję, możesz zastąpić wołowinę mielonym indykiem.

Aby przygotować kapustę faszerowaną, najpierw usuń zewnętrzne liście kapusty. Użyj noża do obrania twardych żyłek na spodzie każdego liścia. Przetnij środek liścia, aby odsłonić miękką część łodygi. Umieść cienki, szeroki liść na środku łodygi i wypełnij go około 1/2 filiżanki nadzienia.

Składniki

Jeśli szukasz łatwego przepisu na obiad, spróbuj zrobić faszerowaną kapustę. Faszerowane gołąbki robi się z mielonej wołowiny, ryżu i innych składników. Możesz też zrobić wersję wegetariańską, używając bulionu wegetariańskiego zamiast mięsa.

Do tradycyjnego przepisu potrzebna będzie główka kapusty. Aby przygotować całą główkę kapusty, włóż ją do dużego garnka z osolonym wrzątkiem. Po ugotowaniu odcedź ją i ostudź. Następnie za pomocą noża do krojenia usuń rdzeń kapusty.

Do złożenia gołąbków potrzebne będą duże liście kapusty. Większe liście możesz przekroić na pół, a mniejsze spłaszczyć. Te, które się rozdarły, należy zawinąć w drugi liść.

Następnie musisz ugotować mieszankę mięsną w liściach kapusty. Musisz odciąć twarde żebra z liści i wypełnić środek mięsem. W każdym liściu umieść około łyżki stołowej mieszanki. Zwiń liść ciasno.

Kwaśna kapusta faszerowana

Jeśli szukasz smacznego, zdrowego i łatwego sposobu podawania kapusty, pokochasz kapustę faszerowaną. Tradycyjny sposób przyrządzania kapusty polega na powolnym pieczeniu w sosie pomidorowym, ale możesz przygotować wersję przyjazną dla każdego dnia, używając tylko jednej patelni.

Faszerowana kapusta to pyszne, pocieszające danie, które można podawać w zimowych miesiącach. Tradycyjna kapusta faszerowana jest przygotowywana w słodko-kwaśnym sosie pomidorowym, ale możesz użyć innych smaków. Świetnie pasuje też do sałatki, tłuczonych ziemniaków i kwaśnej śmietany.

Możesz też użyć ulubionego mięsa mielonego lub kiełbasy, pomijając warzywa. Pamiętaj tylko, aby gotować mięso do osiągnięcia temperatury wewnętrznej 160 stopni Fahrenheita.

Po przygotowaniu nadzienia, możesz złożyć bułki z wyprzedzeniem lub przygotować je tuż przed podaniem. Możesz je przechowywać w lodówce do jednego dnia lub zamrozić w szczelnym pojemniku do czterech dni.

Wersja wegetariańska

Jeśli zastanawiałeś się, jak długo piec w piekarniku wegetariańskie gołąbki, nie jesteś sam. Istnieje wiele różnych przepisów, które możesz wypróbować. Niezależnie od tego, czy chcesz doprawić ją gotowaną soczewicą, płatkami czerwonej papryki czy mięsem sojowym, na pewno znajdziesz przepis, który będzie odpowiadał Twoim potrzebom.

Jednym z najłatwiejszych i najszybszych sposobów przygotowania kapusty faszerowanej jest wstępne ugotowanie nadzienia. Takie roladki można odgrzewać lub podawać jako samodzielny posiłek, albo przechowywać w lodówce przez kilka dni. W tradycyjnej kapuście wykorzystuje się mięso, więc jeśli szukasz wegańskiej alternatywy, poszukaj przepisu z quinoa i soczewicą.

Aby zrobić kapustę faszerowaną, musisz usunąć zewnętrzne liście kapusty. Liście te można namoczyć we wrzącej wodzie przez dwie do trzech minut. Po ich odsączeniu możesz usunąć wewnętrzny rdzeń kapusty. Możesz obrać liście od podstawy lub użyć noża do przecięcia kapusty, aby odsłonić rdzeń.

Oceń artykuł: Jak długo piec gołąbki w piekarniku?
Ilość ocen: 0 Średnia ocen: 0 na 5
Podobne Wpisy