Strona głównaPoradyKiszka ziemniaczana gotowa jak podgrzać?

Kiszka ziemniaczana gotowa jak podgrzać?

Przez Redakcja

-

Jeśli masz w lodówce słoik ogórków, możesz się zastanawiać, jak przygotować je do użycia. Można to zrobić na dwa sposoby. Pierwszy polega na podgrzaniu ogórków. Możesz je zalać gorącą wodą lub podgrzać w mikrofalówce.

Duńska remoulada na ziemniakach

Remoulade to sos w stylu francuskim, który powstał w XVII wieku. Jest to sos do maczania, który jest używany do wielu europejskich i amerykańskich potraw. We Francji tradycyjnie podaje się go jako sos do owoców morza. Sos robi się na bazie majonezu. Do remoulady można dodać różne składniki, takie jak czosnek, curry w proszku lub ostre sosy.

W Stanach Zjednoczonych remouladę stosuje się do smażonych hot dogów, ryb i innych pikantnych potraw. Używa się jej także na kanapkach ze smażonymi krabami. Duńska remoulade jest modyfikacją remoulade w stylu francuskim.

Większość remoulade to mieszanka majonezu, kaparów i ogórków, ale możesz zrobić wykwintną remoulade z różnych składników. Niektóre z nich to zioła, przyprawy i sok z cytryny.

Pikle chrzanowe

Pikle chrzanowe są łatwe do zrobienia i pełne smaku. Możesz zrobić własne lub kupić kupione w sklepie. Ale domowe są o wiele lepsze.

Aby zrobić własne, potrzebujesz kilku podstawowych składników: korzenia chrzanu, cukru, wody, białego octu i ogórków. Można je wykorzystać w wielu przepisach, od sałatki po danie główne.

Aby uzyskać najlepsze rezultaty, stosuj tradycyjną metodę konserwowania. Polega ona na gotowaniu słoików w celu ich sterylizacji. Następnie należy je szczelnie zamknąć, aby zapobiec zanieczyszczeniu.

Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych ma świetny przewodnik po domowych konserwach. Zawiera on kartę przepisów do wydrukowania z wizualną instrukcją.

Słoik ze szczelną pokrywką jest dobrym pomysłem, ponieważ zapobiega zanurzaniu się ogórków w zalewie. Kiedy będziesz gotowy do spożycia ogórków, włóż je do lodówki. Możesz je też położyć na wyłożonym ręcznikiem stojaku do chłodzenia.

Zupa z ogórków koperkowych

Zupa z ogórków koperkowych to klasyczne danie z Europy Wschodniej. Jest pełna wspaniałego smaku i stanowi doskonałe danie pocieszające na chłodne zimowe dni. Miska zupy koperkowej może być spożywana samodzielnie lub z różnymi dodatkami.

Koperek to nie tylko pyszny smak, ale także kilka korzyści dla zdrowia. Ta przyprawa zawiera dużo witaminy C i przeciwutleniaczy. Może też wspomagać trawienie.

Jeśli szukasz szybkiego i łatwego sposobu na zrobienie zupy koperkowej, wypróbuj ten przepis Kristen Bell. Można ją również zamrozić na później. Możesz ją nawet podać z bułką z precla!

Aby przygotować zupę, będziesz potrzebować kilku składników. Po pierwsze, będziesz potrzebował ogórków koperkowych, marchewki, czosnku, cebuli, selera i bulionu z kurczaka.

Posmakuj zupy po dodaniu soku z ogórków i ostatnich przypraw

Jeśli uwielbiasz smak ogórków koperkowych, możesz uzyskać podobny smak, dodając do zupy resztki soku z ogórków. Ta metoda gotowania jest bardzo prosta i stanowi świetny sposób na zaoszczędzenie pieniędzy.

Czy to dodając resztki soku z ogórków do kanapki czy sałatki, możesz nadać przepisowi głębię i sprawić, że danie będzie jeszcze bardziej aromatyczne. Możesz go też użyć do zupy, żeby nadać jej dodatkowy smak.

Do zupy możesz dodać koperek, pieprz cayenne lub pokrojoną marchewkę. Możesz też dodać mięso i świeżą zieleninę. Najlepsze jest to, że niedokończoną zupę możesz zamrozić nawet na trzy miesiące.

Sok z ogórków to solanka zrobiona z octu, soli i cukru. Zawiera dużą ilość kwasu, który może przeciąć bogate smaki i nadać im dodatkowego kopa.

Przechowuj swoje ogórki

Można je podgrzewać na kilka sposobów. Możesz użyć mikrofalówki, piekarnika lub nawet usmażyć je na oleju. Jeśli szukasz zdrowszego sposobu na delektowanie się tymi potężnymi warzywami, nie szukaj dalej niż ten smaczny przysmak. Doskonale smakują na kanapce lub z peklowanym łososiem.

Łatwo zrozumieć, dlaczego ogórki są ulubionym daniem całej rodziny. Świetnie podkreślają smak każdej potrawy. Możesz je przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać nawet przez tydzień. Niektóre z nich świetnie pasują nawet do mocnych serów i sałatki z jaj. Można je też mieć przy sobie na lunch lub kolację.

Jak możesz sobie wyobrazić, ziemniaki są świetnym materiałem do marynowania. Zwłaszcza jeśli dodasz do nich inne smaczne składniki. Jednym ze sposobów na to, by Twoje pikle się wyróżniały, jest użycie liofilizowanych ziemniaków. Technika ta, stosowana na dużych wysokościach w Andach, pozwala zachować warzywa na dłużej.

Poprzedni artykuł
Następny artykuł
Oceń artykuł: Kiszka ziemniaczana gotowa jak podgrzać?
Ilość ocen: 0 Średnia ocen: 0 na 5
Podobne Wpisy